Botox & Fillers

Injectables

Bij Art Of Cosmetics kunt u terecht voor injectables behandelingen zoals fillers, Botox, Profhilo en Saypha Rich. Met een filler is het mogelijk de huid direct volume te geven waardoor je een frissere uitstraling creëren kan. Denk bijvoorbeeld aan het opvullen van uw lippen en jukbeenderen. Botox is daarentegen een tijdelijke spierverslapper welke rimpels minimaliseert of zelfs laat verdwijnen. De Profhilo en Saypha Rich behandeling is speciaal ontwikkeld om de conditie van de huid te verbeteren. Hierdoor zullen fijne rimpels en andere tekenen van veroudering minder goed zichtbaar zijn. Het is daarnaast een goede oplossing voor mensen die nóg geen behandeling met hyaluronzuur fillers of Botox willen ondergaan.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt in ons lichaam. De speciale eigenschappen van deze stof zijn vooral werkzaam in de huid, de gewrichten en de ogen.

Een van de bijzondere eigenschappen van hyaluronzuur is dat het vocht vasthoudt. Veel vocht! Eén gram hyaluronzuur houdt tot wel zes liter vocht vast. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat onder andere uw huid altijd voldoende water krijgt en daardoor stevig, flexibel en mooi blijft.

Hoe jonger de huid, hoe hoger de hoeveelheid hyaluronzuur in het lichaam is. U herkent een jonge huid met voldoende hyaluronzuur aan het volume, de soepelheid en de elasticiteit. Naarmate u ouder wordt, neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in het lichaam en dus ook in de huid af. De huid wordt dan droger, verslapt en gaat rimpels, fijne lijntjes en plooien vormen. Injecties met hyaluronzuur in èn onder de huid kunnen deze tekenen van veroudering tot op zekere hoogte ongedaan maken. Dit leidt tot een verjongend effect, dat meerdere maanden kan aanhouden.

Croma Pharma verwerkt in haar producten alleen zuiver hyaluronzuur. Dit wordt door Croma gemaakt via een slimme techniek: biofermentatie. Het geproduceerde hyaluronzuur is daardoor chemisch identiek aan het hyaluronzuur dat van nature in het lichaam voorkomt. Dit betekent dat de Croma-producten met hyaluronzuur op harmonieuze wijze worden opgenomen in het lichaam en dus ook in de huid. Een groot voordeel is dat allergische reacties zo goed als uitgesloten zijn. Het lichaam ziet het hyaluronzuur als ‘eigen’ hyaluronzuur en niet als een vreemde binnendringer.

Wat is botox?

Botuline toxine is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie clostridium botulinum. Dit eiwit heeft als eigenschap dat het de beweging van spieren tijdelijk vermindert. Zo wordt het in de medische wereld al ruim 40 jaar toegepast bij allerlei neurologische aandoeningen.

Tijdens een behandeling van een vrouw met ooglidspasmen ontdekten artsen bij toeval het gunstige effect op rimpels. Rimpels ontstaan immers door het veelvuldig aanspannen van de gezichtsspieren. Wanneer deze spieren door botox tijdelijk ontspannen, worden rimpels minder diep (85 tot 95%) en kunnen zelfs helemaal verdwijnen.

Botox wordt voornamelijk gebruikt voor rimpels in het voorhoofd en rond de ogen, zoals de fronsrimpel en kraaienpootjes

Wat doet een botox behandeling?

De geïnjecteerde botox ontspant tijdelijk de spieren. Doordat de spieren minder samentrekken, wordt de huid gladder en zijn de rimpels nauwelijks zichtbaar. Botox wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van fronsrimpels, voorhoofdsrimpels of kraaienpootjes. Ook overmatig okselzweten behandelen we met botox.

De Injectables behandelingen worden uitgevoerd door BIG- geregistreerde, bekwaam en bevoegde specialisten.

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken