Fractional CO2

Laserbehandeling

Huidvernieuwing van binnen én buiten

Met de fractional CO2 laserbehandeling kunnen we de huid op een natuurlijke manier van buitenaf én van binnenuit vernieuwen. De huid voelt gezonder, oogt jonger en blijft zich nog maanden na de behandeling verbeteren.

Huidverbetering op natuurlijke wijze

In deze behandeling worden er met de laserstraal minuscule gaatjes in de huid gemaakt. De vrijgekomen warmte van de CO2-laser verdeelt zich onder het huidoppervlak en activeert de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid gladder, strakker en steviger wordt. De doorbloeding verbetert en de huid krijgt een gezonde kleur.

Omdat ook de structuur van de huid verbetert, zullen rimpels en andere oneffenheden vervagen of zelfs helemaal verdwijnen.

Wij gebruiken de Fractionele CO2-laser voor onder andere:

 • huidverjonging
 • verbeteren van de structuur van de huid (gladdere huid)
 • verminderen of verwijderen van rimpels en fijne lijntjes
 • verstrakken van de huid
 • verkleinen van de poriën
 • egaliseren van de teint
 • vervagen van (acne-)littekens
 • verwijderen van pigmentvlekken
  verminderen van pigmentstoornissen
 • huidversteviging van gezicht, handen, hals, decolleté, de bovenarmen en de huid boven de knieën. Maar ook andere lichaamsdelen zijn mogelijk te behandelen.
 • behandeling van onschuldige huidaandoeningen als (steel)wratjes en fibromen

Een verjongende behandeling met behulp van laserpeeling

Voordat de behandeling plaatsvindt maken we foto’s van het te behandelen gebied. Daarna verdoven we de huid met een crème. Tijdens de behandeling ervaar je een branderig gevoel, maar met een speciaal koelsysteem maken we de behandeling zo aangenaam mogelijk. Omdat de huid is verdoofd ervaren de meeste cliënten de behandeling niet als pijnlijk.

Het herstel na de behandeling

Direct na de behandeling is de huid rood en gezwollen. Dit neemt na gemiddeld 45 minuten af. Na die tijd kan de huid nog verbrand aanvoelen en is de rastervorm van de laser zichtbaar. Er ontstaan kleine korstjes die na enkele dagen vanzelf af vallen, waarna de huid zich gaat vernieuwen.

Hou een hersteltijd aan van minimaal zeven dagen, waarin de huid nog erg rood ziet. We raden je dan ook aan om deze periode thuis te werken. Na ongeveer 2 weken is de huid hersteld. De verhoogde aanmaak van collageen en elastine zal nog 3 tot 6 maanden aanhouden.

Ben ik geschikt?

Een behandeling met de fractionele CO2-laser is geschikt voor iedereen die de huid wil verbeteren en verjongen en/of last heeft van littekens, grove poriën, verouderde huid of een onregelmatige huidstructuur etc.

Een donkere huid is minder goed te behandelen omdat er een grotere kans is op pigmentverschuivingen na de behandeling. Een goed alternatief is dan een chemische peeling, een behandeling met Universkin® of PRP.

Wij adviseren je om zes weken vóór tot zes weken na de behandeling niet te zonnen. Wordt je huid toch aan de zon blootgesteld, dan is het belangrijk om een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

Consult

In een vrijblijvend consult inventariseert de behandelend specialist jouw wensen en bekijkt de huid. In dit consult zal er worden bepaald of een behandeling met de fractionele CO2-laser bij je past en zal er worden geadviseerd over het aantal behandelingen.

Kom je voor de behandeling in aanmerking, dan ontvang je ook meteen uitgebreide instructies en recepten betreffende de voor- en nazorg.

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken