Cryoshaping

Vet verliezen door bevriezen

“Keep the love, lose the handles”.
Wat is cryoshaping?

Cryoshaping is een veilige manier om hardnekkig vet te verwijderen door de bevriezing van vetcellen. Na het bevriezen van de vetcellen worden deze op een natuurlijke wijze afgevoerd door het lichaam. Met cryoshaping bereik je zonder operatie een zichtbaar blijvend resultaat.

Cryoshaping: vet verliezen zonder operatie!
Cryoshaping is wetenschappelijk bewezen en heeft een FDA keurmerk. De cryoshaping behandeling is ontwikkeld door wetenschappers aan Massachusetts General Hospital in Boston, een opleidingsziekenhuis van de Harvard Medical School. Zij ontdekten dat vetcellen aangetast kunnen worden door kou. Dit leidde tot de ontwikkeling van een innovatief koelingsproces waarbij de vetcellen onder de huid sterk worden afgekoeld. Zodra je de behandelde vetcellen bevriest, sterven ze af en worden ze in de periode na de behandeling op een natuurlijke manier door het lichaam afgevoerd. Hierdoor verdwijnt de vetcel permanent uit het lichaam. De procedure is heel precies toe te passen en bovendien zeer veilig.

Cryoshaping iets voor jou? Ben je al overtuigd? Plan een consult.

Hoe werkt cryoshaping?

1. Het behandelplan

Tijdens het eerste consult bepaalt onze specialist of de Cryoshaping-methode voor jou geschikt is. cryoshaping behandelt de vetcellen die tussen de opperhuid en de spieren liggen. Cryoshaping is niet geschikt om visceraal vet (orgaanvet) te behandelen. Dit vet is alleen te verminderen door veel lichaamsbeweging en een gezonde voeding.
Samen met onze specialist stellen we een persoonlijk behandelplan voor je op. Hierin staat precies vermeld welke plaatsen op jouw lichaam behandeld kunnen worden met cryolipolyse en wat de uiteindelijke kosten zijn.

2. Aanbrengen van de applicator

Voorafgaand aan de cryoshaping behandeling markeren we de plekken die behandeld gaan worden met een speciale huidstift. Daarna plaatsen we de applicator op het te behandelen gebied. Door middel van een sterk vacuüm wordt de huid, inclusief de onderhuidse vetlaag, in de applicator gezogen waarna het koelen (cryoshaping) begint. Tijdens de behandeling kun je gerust een tijdschrift lezen, je mail checken of gewoon even heerlijk relaxen.

3. Koelen van de vetcellen

Gedurende 35 minuten worden de vetcellen in de applicator gekoeld met een temperatuur van -11 graden. De vetcellen zelf bereiken hierdoor een temperatuur van 2 tot 4 graden. Dit proces heet cryolipolyse. Na 35 minuten wordt de applicator van het lichaam afgehaald en wordt het behandelde gebied twee minuten lang intensief gemasseerd. De huid kan een rode kleur hebben. Dit verdwijnt vaak binnen een half uur.

4. Natuurlijke afvoer vetcellen

Na de behandeling worden de vetcellen door je lichaam gezien als afwijkend en sterven af. Dit proces heet apoptose. De afgebroken vetcellen worden gedurende 8 tot 12 weken na je behandeling op een natuurlijke wijze opgeruimd en afgevoerd. Hierin verschilt Art Of Cosmetics van liposuctie waarbij de vetcellen op een niet natuurlijke manier worden verwijderd. Eenmaal verwijderde vetcellen keren niet meer terug.

5. Zichtbaar resultaat

Minimaal 8 weken na je cryoshaping-behandeling worden de eerste resultaten zichtbaar. Het proces van afvoeren gaat door tot 16 weken na onze behandeling. Doordat het proces zo geleidelijk verloopt, heeft je huid ook de mogelijkheid zich aan de nieuwe situatie aan te passen en langzaam mee terug te bewegen.

6. Wennen aan je nieuwe look

Tijdens de controleafspraak, die plaatsvindt rond 12 weken na de behandeling, maken wij wederom foto’s. Samen bekijken we de foto’s van voor en na de behandeling en bespreken we het resultaat. Soms is het even wennen aan je nieuwe, slankere look.

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken