SkinPen®

Microneedling

De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde micro-needling systeem ter wereld. Het is tevens als enige FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acne-littekens. Voor het behalen van het FDA keurmerk heeft de SkinPen 90 validatietesten moeten doorstaan!

De SkinPen is niet alleen ontwikkeld in Amerika, maar wordt ook geproduceerd in de USA. De SkinPen heeft naast een FDA goedkeuring tevens een medische CE klasse 2a. De fabrikant heeft beproefd kwaliteitssysteem en is dus in het bezit van het ISO13485 certificaat.

De SkinPen onderscheidt zich op basis van kwaliteit, maar het heeft tevens een andere unieke eigenschap dat tal van voordelen biedt. De behandeldiepte instelling wordt namelijk op de naald cartridge ingesteld in plaats van op het device zelf.

SkinPen – medisch microneedling 2.0

De SkinPen wordt ingezet om een huidprobleem (indicatie) te reduceren zoals (rest)acne, littekens en tegen de kenmerken van huidveroudering. De intensiteit van de behandeling kan, naar kunde van de huidspecialist, cosmetisch of medisch zijn. De naalddiepte van 0.25mm tot 2.50mm is vrij instelbaar gedurende de behandeling / per behandelgebied. SkinPen micro-needling is een effectieve manier om de huid in de diepte te verbeteren en de aanmaak van nieuw collageen en elastine te stimuleren. Bovendien zorgt het voor een betere opname van actieve werkstoffen ten behoeve van de huidverbetering- en huidverjonging. De huid wordt sterker, egaler van kleur, weerbaarder en veerkrachtiger. SkinPen micro-needling wordt altijd in kuurverband uitgevoerd van 3 tot 6 behandelingen om het mooiste resultaat te kunnen bereiken.

Microneedling is de behandeling voor het verbeteren van de huid. Deze behandeling is een effectieve manier om een frisse, gezonde en stralende huid te krijgen. Microneedling werkt liftend en verjongend én is ideaal voor het verbeteren van de huidelasticiteit.

Microneedling kan ingezet worden voor:

  • Huidverbetering-en
  • verstrakking
  • Acne littekens
  • Littekens door wondherstel
  • Rimpels en fijne lijntjes
  • Grove poriën
  • Striae

De behandeling

De speciaal ontworpen en gepatenteerde microneedling serum wordt aangebracht om tijdens de behandeling door de huid te laten absorberen. De micronaaldjes dringen door in de huid om kleine gaatjes te maken, waardoor uw huid opgevuld wordt met het serum en van binnenuit hersteld. Deze behandeling wordt overigens beschouwd als pijnloos.

Het effect van Microneedling

Na de behandeling heeft u een gehydrateerde, stevige en stralende huid. Hierdoor zijn rimpels minder of zelfs niet meer zichtbaar en ziet uw huid er jonger uit. Microneedling stimuleert de huid om te vernieuwen en verhoogt de productie van collageen.

Uw huid kan rood zijn en geïrriteerd aanvoelen. Dit zal binnen enkele uren sterk afnemen en is binnen 3 dagen verdwenen. Na 48 uur zal de huid volledig hersteld zijn en is het resultaat zichtbaar. Voor een optimaal resultaat kan de behandeling herhaald worden. Het optimale resultaat zult u ervaren gemiddeld 14 dagen na de behandeling. U kunt de microneedling behandeling eens per zes tot acht weken ondergaan of elk seizoen een kuur van drie behandelingen met een tussenpozen van 14 tot 21 dagen.

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken